Erzincan Valiliği teşebbüsüyle coğrafik işaret evrakı müracaatında bulunan 11 eser, Erzincan Vilayet Besin Denetim Laboratuvar Müdürlüğü’nde düzenlenen programla tanıtıldı.
Erzincan Besin Denetim Laboratuvar Müdürü Ömer Faruk Sarıtaş, coğrafik işaret tescil başvurusu yapılan 11 yöresel lezzet hakkında iştirakçilere bilgi verdi.
Programda ayrıyeten DAP Bölge Kalkınma Yönetimi Lideri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Vilayet Tarım ve Orman Müdür Vekili Serkan Kütük ile Arı Yetiştiricileri Birliği Lideri Rahmi Özendi’nin iştirakiyle bal paketleme tesisi makine ekipmanlarına ilişkin protokol imza merasimi de gerçekleştirildi.
7 ESERİN MARKA TESCİLİ GERÇEKLEŞTİ
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, programda yaptığı konuşmada, yöreye ilişkin zenginliklerin coğrafik işaretleme envanterine dahil edilmesinin büyük kıymet arz ettiğini söyledi.
Bugüne kadar 7 eserin marka tescilinin gerçekleştiğini ve yeni eserlerle bu sayının 18’e çıkacağını aktaran Aydoğdu, “Bu çalışmalarla kıymetlerimize sahip çıkıyor ve bunların Erzincan’a ilişkin olduğunu tescillemiş oluyoruz. Bu çalışmalar eserlerimizin markalaşmasını da sağlıyor.” dedi.
Aydoğdu, bal üretimiyle kentin Türkiye’de birinci 10 vilayet ortasında yer aldığını belirterek, şöyle konuştu:
“İlimizin ve üreticilerimizin teknolojiye uygun bir paketleme tesisine muhtaçlığı vardı. Bu değerli tesisin vilayetimize kazandırılmasında çok büyük çabası ve emeği olan başta DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Demirdöğen’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tesisimizin tüm bal üreticilerimize ve kentimize iyi olmasını diliyorum.”